Kuva: Samuli Koivistoinen

Kuva: Samuli Koivistoinen

Minun on tunnustettava, että sanonta ”Paras motivaatio on viime hetken paniikki” on omassa toiminnassani turhan usein todeksi huomattu.

Kuitenkin, kun sitä eräänä kauniina päivänä herää ja huomaa päätyneensä Metsäylioppilaat ry:n hallituksen puheenjohtajan paikalle, tajuaa että jos jatkossa joku projekti kaatuisi aiemmin mainittuun asioiden viime tinkaan jättämiseen, en olisi enää ainoa jolle siitä aiheutuisi hallaa. Koska tahdon jatkossa olla muun hallituksen, sekä yhdistyksemme jäsenten luottamukseni arvoinen, tulisi minun tehdä jotain asialle.

Koko Uniforstin johtaja-akatemia on mielestäni ollut todella hyvin järjestetty kokonaisuus, jonka aikana varmasti jokainen osallistuja on oppinut jotain uutta johtamisesta, sekä toivottavasti siitä kuinka voisi omia johtamistaitojaan parantaa. Silti itselleni erityisesti projektinhallinnan osuus oli kovasti kaivattu, koska tiesin kaipaavani petrausta näiden taitojen suhteen.

Enkä pettynyt tälläkään kertaa! Päivästä jäi paljon hyvää käteen, kiitos mielettömän puhujan; itse useita kymmeniä projekteja järjestäneen Andre Juseliuksen.

Kuva: Samuli Koivistoinen  Luennoitsija: Andre Juselius

Kuva: Samuli Koivistoinen
Luennoitsija: Andre Juselius

Erityisesti päivästä jäi itselleni mieleen muutama oppi jotka aion varmasti ottaa omassa toiminnassani heti käyttöön, ja tahdon jakaa tätä projektinhallinnan ilosanomaa myös teille!

Here we come, omasta mielestäni kolme tärkeintä pointtia jotka Juseliuksen esityksestä poimin:

  • Varaa aikaa kolme kertaa enemmän kuin ajattelet tarvitsevasi.
  • Määritä projektin tavoite sekä päämäärä, visio, missio ja arvot. Jos näitä ei ole, niitä ei myöskään voida täyttää taikka saavuttaa.
  • Recap, kertaus = Mikä toimi, mikä ei, mitä voisi parantaa.

Varsinkin näistä kolmas on mielestäni Metsäylioppilaat ry:n tai Uniforstin kaltaisissa opiskelija-organisaatioissa, joissa hallitukset vaihtuvat kohtuu tiuhaan, tärkeä muistaa. Seuraavan kerran kun saman kaltaista projektia toteutetaan, ei välttämättä kukaan aiemmin mukana olleista ole enää reservissä, joten esimerkiksi samojen virheiden välttämiseksi olisi ensisijaisen tärkeää, jotta informaatio tapahtuman toteutuksesta sekä onnistumisesta olisi jossain ylhäällä.

Kiitos Miika, Atte & Andre sekä muut, olette saaneet hienon kokonaisuuden aikaan!

Kirjoittaja

Hiljahenna Tomminen

Kuvat

Samuli Koivistoinen

 


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder