Metsäylioppilaiden oma osuuskunta vuonna 2022

Uniforstiin valittiin joulun alla uusi hallitus syyskokouksessa. Virallisen osuuden jälkeen kiitettiin jäsenistöä haasteellisesta, mutta kuitenkin onnistuneesta vuodesta pikkujoulujen muodossa. Todistettiin jälleen myös se, että saunassa syntyvät parhaat ideat! Osuuskunnan kokoonpanossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Jo monena vuonna Uniforstin kasvoina profiloituneet henkilöt jättivät toimensa ja tilalle tuli nuorempaa kurssia. K-110 porukka on nyt K-113 ja onpahan toimihenkilönä yksi fuksi mallia K-114. Jo tämän puolesta alkavan kauden voisi siis olettaa tuulettavan toimintaa ja tuovan uutta pöhinää Thinkille. Lue lisää…

Uutta puuta

Tervehdys! Olen Hannes Kokkonen, metsäylioppilas ja Uniforstin hallitusjäsen. Töistä, opinnoista ja osuuskunnan kiireisistä hallitushommista huolimatta lähden mielelläni vaihteleville työkeikoille, mikäli sellaisia kohdalleni osuu. Olinkin hiljattain Uniforstin tarjoamalla työkeikalla VTT:n Bioruukissa Uusi puu -hankkeella. Kyseessä oli osa Maa- ja metsätalousministeriön ja EU-komission kanssa järjestettävää European Bioeconomy Scene 2019 -konferenssia. Uusi puu -hanke edustaa montaa eri puupohjaisten tuotteiden valmistajia ja esittelee jo olemassa olevia biotuotteita messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Hankkeen ideana on tuoda esille Suomen metsätalouden potentiaali Lue lisää…

SMEAR II -mittausasema laskutuspalvelulla tutuksi

Hei! Olen Henri Jokinen, Orivedeltä kotoisin oleva viidennen vuoden metsien ekologian opiskelija. Pääopintosuuntana opiskelen metsä- ja suoekosysteemien hoitoa ja käyttöä. Olen myös lintuharrastaja ollut jo yli 15 vuotta, ja olen aina ollut kiinnostunut luonnosta kokonaisvaltaisesti. Opinnoissa olen pystynyt mukavasti hyödyntämään luontoharrastuksesta karttuneita tietoja. Vietin ensimmäisen lukukauden jälkeisen kesän Hyytiälän metsäasemalla kenttäkurssilla. Sen jälkeiset kolme kesää kuluivat kesätöissä samaisessa paikassa SMEAR II –mittausasemalla tutkimusavustajana. Syksyllä 2018 mittausaseman ympäristöstä kerättiin maanäytteitä, jotka liittyivät ICOS-tutkimusverkoston mittauksiin. Tutkimuksen tarkoitus oli Lue lisää…

Trendit rekrytoinnissa 2019

Rekrytoinnin seitsemän kuuminta trendiä Uniforst tarkasteli rekrytointijättiläisten tekemiä havaintoja vuoden 2019 trendeistä työmarkkinoilla ja rekrytoinnin parissa. Käydään siis läpi, miltä tämä vuoden loppu näyttänee! 1. Rekrytoinnin markkinointi Verkkoyhteisöpalvelu LinkedInin keräämän datan mukaan jopa 70 prosenttia työnhakijoista on niin sanottuja passiivisia hakijoita. Tästä syystä avoimen työpaikan tehokas mainonta ja oikeanlainen kohdennus helpottaa huomattavasti juuri oikean työntekijän löytämistä. Moni työtä hakeva saattanee siis vain odotella juuri sitä sopivaa työtehtävää. 2. Arvostettu ja tunnettu työpaikka Työpaikan brändin on Lue lisää…

Etumatkaa vastuullisuudesta

Paneelikeskustelun antia Uniforstin ja Tähkän järjestämän 2019 Johtaja-Akatemian kruunasi viimeinen kerta, joka toteutettiin Vastuullisuuspaneelin muodossa. Saimme kuin saimmekin eri organisaatioista, ehkä vastakkaisistakin, osaavia asiantuntijoita, ja parin tunnin ajan keskustelimme vastuullisuudesta yrityksissä. Vastuullisuus ei ole enää pitkään aikaan ollut vapaaehtoinen valinta, vaan merkittävä osa yrityksen toimintaa. Osa saa vastuullisuudesta etumatkaa – toiset kaatuvat viherpesuun. Paneelissamme olivat UPM:n globaalien metsäasioiden asintuntija Timo Lehesvirta, Suomen Luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Paloma Hannonen, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Jaana Korhonen ja Jalotofun kaupallinen johtaja Lue lisää…

Kasvuyritys kasvatti johtajaksi

Yrittäjyys on tapa ratkaista maailmassa ongelmia Nuorta intoa yrittäjyydestä meille Johtaja-Akatemiassa tarjosi Andreas Saari. Vuonna -93 syntynyt Andreas innostui yrittäjyydestä lukioiässä. Kiinnostus yrittäjyyteen ja visioon siitä, että yrittämisessä saat ihmiset työskentelemään saman intressin takia veivät nuoren Andreaksen tuotantotalouden opintojen pariinAalto-yliopistoon, josta pian myös hän alkoi työskentely ensimmäisissä startup yrityksissä. Vapaaehtoistyöstä kansainvälisen kasvuyritystapahtuman toimitusjohtajaksi Kun Andreas Saari opintojen alussa lähti vapaaehtoistyöntekijäksi Slushiin, ei hän vielä tiennyt mitä startup tarkoitti. Pian Andreaksen innostus kasvuyrittäjyydestä lisääntyi niiden rahoittamiseen Lue lisää…

Tuottava osuustoiminta

Osuustoiminnalla kestävämpi yritys Vuorineuvos Reijo Karhinen tuntee osuuskunnat. Mies on toiminut OP-ryhmän pääjohtajana ja viime syksynä hän siirtyi Itä-Suomen yliopistoon työelämäprofessoriksi. Läpi elämänsä osuuskuntien parissa työskennelleenä Karhisella on vahva näkemys, miten osuustoimintaa kuuluu johtaa ja mitkä ovat sen erityispiirteitä. Osuuskunnan tarkoitus on tuottaa taloudellisella toiminnalla jäsenilleen etuja, jotka syntyvät osuuskunnan tarjoamien palveluiden käyttämisestä. Yritysmuoto on joustava, sillä jäsen voi erota osuuskunnasta periaatteessa koska tahansa. Osuuskunta on käyttäjien omistama, hallitsema ja heitä hyödyttävä yritys, ja lisäksi Lue lisää…

Myyntiin vahvistusta

Toimihenkilörivistö sai vahvistuksen Uniforst sai hiljattain vahvistusta myyntitiimiinsä. Uudeksi toimihenkilöksi valikoitui Emi Lemström, joka yhdistää opinnoissaan metsätaloutta ja liiketaloutta. ”Uniforst on arvokas sidosryhmä opiskelijoiden ja työelämän välillä. Työkokemukset ja yliopiston opintoja täydentävät koulutukset antavat arvokasta osaamista sekä kontakteja opintojen rinnalle. Uniforst lisää toiminnallaan metsäylioppilaiden tunnettavuutta ja kilpailukykyä työmarkkinoilla. Koen myös, että toimihenkilötyö tukee hyvin talouden opintojani. On hienoa saada olla mukana kehittämässä Uniforstia ja haluan omalla työpanoksellani tukea ja kehittää metsäylioppilaiden potentiaalia ja tulevaisuuden näkymiä.” Lue lisää…

Johtaja ja tutkija

Vieraanamme oli tiistaina tutkija, professori ja Vesikeskuksen johtaja Anna-Stiina Heiskanen. Miten Heiskanen näkee tutkijauran ja ihmisten johtamisen sovittamisen yhteen? Entä millainen on hänen uratarinansa? “Viikki on minulle yksi piste, mistä olen aloittanut. Täällä on aloittanut biologian opinnot lukemalla limnologiaa”, Heiskanen aloittaa. “Myöhemmin paikka tuli tutuksi, sillä täällä oli isompi maisemakonttori, jossa teimme erään tutkimusryhmän kanssa konttoritöitä aina silloin, kun emme olleet maastossa tekemässä tutkimuksia.” Heiskasen biologian opinnot alkoivat vuonna 1980, pääaineena kasvitiede ja hydrobiologia. Nuori Lue lisää…

Johtaja-Akatemian paluu

Johtaja-Akatemiaa järjestetään nyt kolmatta kertaa. Löysimme maatalousylioppilaiden osuuskunta Tähkän kanssa monta hyvää syytä järjestää tapahtuma myös tänä vuonna. Saimme aikaisemmista akatemioista positiivista palautetta, Viikin osuuskuntien tunnettuuden ja vaikuttavuuden kasvu sekä meidän järjestäjien oma innostus ja kiinnostus houkutella kovamaineisia puhujia kampukselle. Ja niin ideasta muotoutui jälleen uusi Johtaja-Akatemia – tällä kertaa viisiosaisena. Saimme ensimmäiselle kerralle pitkän linjan johtajan, DI Sakari Oksasen, sekä tilaisuudelle erillisen hostin, jokapaikanhöylä Karri Liikkasen. Karrin energisellä panoksella saimme ensimmäisestä kerrasta monipuolisen ja Lue lisää…