Hei! Olen Toikan Markus ja toimin Uniforstilla toimihenkilönä talouden parissa. Metsien ekologian ja käytön pääaineopintoja itselläni on takana kolme vuotta, kandivaiheen opinnoissani olen keskittynyt pääasiassa metsävarojen hallinnan sekä metsäteknologian opintoihin ja onhan siinä sivussa tullut myös liiketalouden sivuainekokonaisuus suoritettua.

Liityin heti ensimmäisenä opiskeluvuotenani Uniforstin jäseneksi, ja sitä ei ole tarvinnut katua hetkeäkään. Kiinnostavat työkeikat polttelivat jo fuksivuonna. Erityisesti keväällä 2017 Uniforstin kautta suoritettu työkeikka UPM:llä antoi itselleni todella positiivisen kuvan osuuskunnasta ja sen toiminnasta.

Tänä keväänä Uniforst haki toimihenkilöä talouden tehtäviin ja työilmoituksen luettuani kiinnostuin oitis. En kuitenkaan heti ilmoituksen luettuani lähettänyt hakemusta kyseiseen työtehtävään, sillä takana oli työntäyteinen vuodenvaihde Metsäylioppilaiden kuusikaupan liiketoiminnan pyörittämisessä, minkä myötä laskutuksen sekä muiden talouden juoksevien asioiden hoitaminen tuntui jo tulevan korvista. Muutaman viikon harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin hakemaan toimihenkilön paikkaa ja tässä sitä nyt ollaan.

Monia asioita voi oppia koulunpenkillä, mutta mitä tulee yritystoimintaan, siihen saa mielestäni parhaan oppikoulun käytännön kautta. Kuusikaupan liiketoiminnan pyörittäminen oli itselleni hyvä lähtölaukaus oman yritystoiminnan perusteisiin. Uniforstin talouden toimihenkilön työt ovatkin hyvää jatkumoa opiskelijayrittäjyyden parissa.

Osuuskunta tarjoaa mielenkiintoisten työkeikkojen, tapahtumien ja opettavien toimihenkilötöiden lisäksi mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Koulutuksista ovat jääneet mieleeni Johtaja-Akatemiat vierailevine puhujineen, joista erityismaininta Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäiselle.

Omalla kohdallani opiskeluiden ja toimihenkilön työtehtävien yhdistäminen on onnistunut luontevasti. Töihin kuukaudessa vierähtävän kymmentuntisen pystyy helposti nipistämään muista aktiviteeteista, ja saahan työstä toki sopivan korvauksen palkan muodossa, mikä on aina opiskelijatalouteen tervetullutta.

Työllistyn valmistuttuani todennäköisesti muualle kuin taloushallinnon pariin, mutta Uniforstin myötä omaan hyvän yleisnäkemyksen PK-yritykseltä vaadittavista taloudenpidon toimista. Voin rehellisesti todeta toimihenkilötöiden lisänneen selvästi työelämävalmiuksiani.

 

Toimihenkilö Markus paperitöissä.

 

Teksti: Markus Toikka & Juhana Simula

Kuva: Markus Toikka