Aloituskirjoituskuva

Johtaminen ajatuksena herättää kaikissa meissä erilaisia ajatuksia. Johtaminen saatetaan usein mieltää kaukaiseksi asiaksi, joka koskettaa vain suuryritysten toimitusjohtajia tai korkea-arvoisia poliitikkoja. Kun asiaa pohtii syvällisemmin, ymmärtää johtamisen taidon näkyvän jatkuvasti arkielämässämme. Ryhmissä työskenteleminen, Päätösten tekeminen, yksinkertaisetkin ongelmatilanteet kaikki vaativat johtamista.

Uniforstin perustamisesta lähtien kaikessa toiminnassa on jatkuvasti korostunut hyvän johtajuuden merkitys. Hyvän johtavuuden ikuisuusongelman voisi kiteyttää seuraavasti: kuinka saa kaikki työskentelemään tehokkaasti yhteisen asian puolesta? Parhaimmillaan viestintä kulkee erilaisten toimijoiden välillä moitteettomasti, kaikki ovat selvillä yhteisistä tavoitteista, ja yhteishenki on hyvä.

Kaikilla meillä on ajatuksia siitä millaisia ovat hyvän johtajan ominaisuudet, mutta kuinka niitä kehitetään? Miika Karppisen ajatuksesta ja Atte Saukkolan aivomyrskystä syntyi Uniforstin Johtaja-akatemia. Koko akatemian ajatuksena on koota yhteen Uniforstin voimavarat ja parantaa henkilöstömme johtamistaitoja. Uniforst pyrkii saamaan jäsenilleen valmiuksia työelämään opiskelujen aikana ja johtamistaito on yksi tärkeä ominaisuus.

Uniforst Johtaja-akatemia toteutetaan kuusikertaisena koulutustilaisuutena jossa jokaisella kerralla oma teemansa. Ensimmäisellä kerralla pureudutaan johtamiseen käsitteenä ja mietintään mikä on johtamisen ydin. Tulevina kertoina keskitytään tehokkaisiin työskentelytapoihin, niin kokouskäytännöissä ja projektinhallinnassa. Tästä päästään virtuaalitiimien johtamiseen, ja siitä se sitten lähtee!

 

¨Paras koulutus, jonka voit hankkia, on sijoitus itseesi. Sen ei tarvitse aina tarkoittaa korkeakoulua tai yliopistoa. ¨

 Warren Buffet

 

Teksti Kari Karhula

Kuva Tuuli Turunen


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder