IMGP8297

Johtajuus. Voisi helposti ajatella, että näinkin hienoa ja arvokasta asiaa ei voi kuka tahansa opettaa toiselle. Tämä ei pidä paikkansa. Uniforst johtaja-akatemia perustuu vertaisoppimiselle, siis sille tiedolle jota meissä kaikissa jo on. On ollut erittäin ylentävää huomata, kuinka paljon meistä Uniforstin jäsenistä löytyy jo nyt tietotaitoa hyvään johtamiseen.

Vertaisoppiminen on loistava tapa saada tiivistettyä ryhmässä oleva tieto. Joskus kumminkin asioihin kaivataan hieman kokeneempaa näkökulmaa. Täten pyysimme Johtaja-akatemian vieraaksi Maatalous-  ja Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen. Rennon oloinen ministeri kertoi johtajuudesta ja kuinka on johtajana kasvanut. Siitä kuinka hänen tiensä ministeriksi alkoi nuorempana kotikonnuilla vihannespellolla. Matka huipulle on siis ollut pitkä ja opettavainen.

Johtaja-akatemian opissa ja Kimmo Tiilikaisen vierailussa on jatkuvasti noussut pinnalle yksi asia johtajuudesta. Se että hyvä johtaja saa ihmiset toimimaan yhteisen hankkeen puolesta. Tärkeintä on osata motivoida heidät tähän. Oltiin sitten vihannespellolla tai ministeriössä, asiat menevät parhaiten eteenpäin hyvällä yhteistyöllä.

IMGP8310

Teksti Kari Karhula

Kuvat Tuuli Turunen


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder