Hei olen Ville ja työskentelen Silverellä!

Olen kolmannen vuoden metsäekologian opiskelija Helsingin yliopistosta. Opintosuuntana minulla metsävarojen arviointi ja hallinta sekä sivuaineopintoina luen tietojenkäsittelytiedettä. Harrastuksiini kuuluu erinäiset palloilu- ja lautailulajit jalkapallosta purjelautailuun. Olen myös hieman IT-nörtti ja ruudun edessä tulee vietettyä melko paljon aikaa. Erityisesti minua kiinnostaa GIS-sovellusten kanssa pelleily.

Sain Uniforstin kautta tietää, että Silvere hakee maastomittaajaa. Työtehtäviksi ilmoitettiin maastomittaus, reppulaserkeilaus sekä UAV-lentotyö. Homma kuulosti äärimmäisen mielenkiintoiselta, joten päätin hakea työpaikkaa. Sain paikan ja kirjoitin Uniforstin kanssa kahden kuukauden työsopimuksen.

Työpäiväni koostuu lentoreittien suunnittelusta ja lento- sekä maastotyöstä. Reittien suunnittelu tehdään paikkatietosovelluksilla etukäteen. Itse reitti piirretään valmiiksi lennonohjaukseen tarkoitetulla ohjelmistolla. UAV-drone lentää ennalta ohjelmoitua lentoreittiä pitkin, joten sitä tarvitsee ohjata ainoastaan nousu- ja laskeutumistilanteessa. Dronen ollesssa ilmassa voi samalla silmämääräisesti arvioida skannattavan metsäpalstan mahdolliset tulevat toimenpiteet sekä määrittää kasvupaikkatyypin.

Työstä tekee mielenkiintoista sen tuomat haasteet. UAV-kaukokartoitus on vielä melko uusi juttu eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa sen suorittamiseen ole. Homma on jatkuvaa kehittämistä ja oppimista, ja juuri sen takia tylsiä hetkiä ei juuri tule. Uskon, että tätä lähemmäs omaa koulutustani vastaavaa työtä en pääse. Tässä yhdistyvät luonto, moderni teknologia, tietojenkäsittely ja GIS-nörtteily, minkä lisäksi pääsen olemaan mukana ohjelmistokehityksessä ja työskentelemään raudanlujien ammattilaisten kanssa.

Silvere on tarjonnut minulle uskomattoman mahdollisuuden kehittyä ja oppia, ja voin ehdottomasti suositella Silvereä kaikille 3d-kaukokartoituksesta, droneista sekä ohjelmistokehityksestä kiinnostuneille. Ja jos haluaa työskennellä mahtavassa ja ammattitaitoisessa tiimissä, on Silvere siihenkin place to be. Suosittelen ehdottomasti myös Uniforstia kaikille metsäalan opiskelijoille. Uniforst hoiti kohdallani kaiken mallikkaasti, joten minun ei tarvinnut keskittyä muuhun kuin työntekoon.

 

Ville ja drone.

 

 

Teksti: Ville Huhtinen, Juhana Simula


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder