[:fi]

Monta vuotta oli kulunut edellisestä kulotuskokemuksestani, joten oli jännittävää päästä kertaamaan Hyytiälässä opittuja taitoja. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ollut opetustilanne, vaan Metsähallituksen järjestämä perinnebiotooppien ennallistaminen ”Paahde Life” -projektin parissa. Kulottaminen tapahtui Ristiinassa Mikkelin lähistöllä elokuun alussa, ja työt kestivät kaksi päivää.

Hommat käynnistyivät kertaamisella tapahtumien kulusta, riskitekijöiden kartoittamisesta ja vastuunjaosta. Tehtäväni kulottamisen parissa vaihtelivat, mutta päätehtäväkseni muodostui sammutuspumppujen huolto ja vartiointi. Vastuullani oli turvata sammutuspumppujen vedensaanti ja pumppujen tankkaaminen määräajoin. Työ tehtiin pareittain, joten välillä ehti mukavasti seuraamaan mm. sytytystä ja palon etenemistä. Ensimmäinen päivä oli pitkä ja työt venyivät myöhään iltaan asti.

ennallistamispo

Kuva 1. Kiireistä huolimatta välillä oli aikaa myös tärkeämmille tehtäville.

Toisen päivän työt sisälsivät pääasiassa kulotuspaikan kastelua. Alueella oli havaittavissa edelleen pieniä palopesäkkeitä. Yön aikana oli annettu valtakunnallinen metsäpalovaroitus, joten paloalueen reunat kasteltiin huolellisesti.

ennallistamispoltto2Kuva 2. Jälkisammutus menossa.

Kulottamiseen tarvittiin väkeä nopealla varoitusajalla, joten ilmoittauduin heti mukaan kuin näin ilmoituksen Uniforstin jäsenien Facebook-sivuilla. Keikka oli mukava ja rahallisesti varsin antoisa, joten suosittelen vastaavia tehtäviä palavasti kaikille!

t. Lauri Vuosalmi

ennallistamispoltto3

 

Teksti ja kuvat:

Lauri Vuosalmi

lauri.vuosalmi@helsinki.fi[:]

Kategoriat: Työkeikat

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder