[:fi]Morjesta forstit, valmistuneet alumnit ja kaikki muutkin, jotka seuraatte Uniforstin tarinaa!

On ollut hieno seurata Uniforstin kehitystä alusta asti ja nyt muutaman vuoden jälkeen voisin pureskella, että mitä tässä on oikein tapahtunut. Suoraan sanottuna en itsekään tiedä, miten kaikki palaset onnistuivat loksahtamaan näin hyvin paikalleen, mutta tänään meillä on hurjaa vauhtia kasvava ja kehittyvä, metsäläisten oma osuuskunta! Ihan oikea yritys, joka yhdistää opinnot ja käytännön työelämän konkreettisesti. Se antaa kymmenille ihmisille tuloa, työkokemusta erilaisista tehtävistä ja yrityksen hallinnosta. Tästä kiitos kuuluu teille kaikille, jotka olette olleet mukana ja uskoneet, että tämä on hyvä juttu. Joku voisi sanoa, että yrityksen pyörittäminen on vaikeaa ja raadollista puuhaa joka vaatii useiden työvuosien kokemusta, mutta Uniforst on osoittanut sen viimeistään vajavaiseksi väitteeksi. Omalta osaltani tämä on ollut aivan mahtava kokemus ja enimmäkseen vain positiivista. Toki virheitä tapahtuu, mutta se on inhimillistä. Tärkeintä on, että niistä otetaan opiksi. Hyvällä tiimillä ja tekemisen meiningillä pääsee yllättävän pitkälle.

Kulunut vuosi on näyttänyt, että Metsäylioppilaiden osuuskunta on tullut mukaan metsäsektorille pysyvästi. Palveluiden kysyntä on suuri ja siksi työllistettyjen jäsenten määrää lisääntyy jatkuvasti. Keikkaa on ollut tarjolla jos jonkinlaista ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Vaikka edellinenkin vuosi oli todella onnistunut ja homma eteni vauhdilla, niin tämä vuosi on pistänyt kuviot aivan uusiksi. Kukaan ei varmaan osannut odottaa, että kasvu ja kehitys tapahtuisivat näin kovalla sykkeellä. Välillä tuntuu, ettei meinaa itsekään pysyä vauhdissa mukana. Syksyn aikana toiminta kehittyy vielä uudella kokonaisvaltaisella yritysstrategian luomisella. Hurjasta kasvusta johtuen nykyiset toimintamallit eivät enää riitä. Panoksia pitää laittaa erityisesti markkinointiin, hallinnon ja johdon kehittämiseen sekä toiminnanohjausjärjestelmään. Näiden tavoitteena ovat uudet ja uusiutuvat asiakassuhteet, mielekäs työskentely, toimiva asiakas- ja jäsenrekisterin ylläpito sekä sujuva palkanmaksu ja kirjanpito. Tätä kehitystä tehdään koko osuuskunnan voimin erilaisten keskustelufoorumien ja tapahtumien välityksellä.

Pian koittaa myös syyskokous, jossa kehitetty strategia hyväksytään ja jäsenistöstä valitaan sopivat henkilöt vuodelle 2016 sitä toteuttamaan. Jatkuvuuden takaamiseksi on tärkeää, että Uniforstin hallintoon siirtyy myös uusia jäseniä. Uniforst on yhtä kuin sen jäsenet, joten te kaikki olette mukana rakentamassa meidän omaa menestystarinaa.

Juhani Siivonen[:]


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder