Kun Uniforst ilmoitti hakevansa toimihenkilöä myynnin, markkinoinnin ja viestinnän tueksi, en miettinyt kauan hakisinko paikkaa. Toimin kuluvana vuonna ainejärjestömme Metsäylioppilaat ry:n puheenjohtajana, ja vaikka luovutan vuodenvaihteessa tuon tehtävän seuraavalle, haluan edelleen tehdä työtä metsäylioppilaiden hyväksi. Olen opintojeni alusta asti seurannut Uniforstin toimintaa ja jo fuksivuonna tiesin, että näihin ympyröihin haluaisin tulevaisuudessa paremmin mukaan.

Kahtena ensimmäisenä opiskeluvuotenani Uniforst tarkoitti minulle muutamia lähetettyjä työhakemuksia, satunnaisia työkeikkoja ja välillä talkoilua erilaisissa Uniforstin järjestämissä tilaisuuksissa. En silti voi väittää olleeni missään vaiheessa täysin selvillä, kuinka paljon ja millaista työtä metsäylioppilaiden yhteisen osuuskunnan pyörittäminen vaatii.

Tehtävä jossa nyt aloitan, on mielestäni loistava tapa päästä mukaan tähän tekemisen meininkiin, josta uniforstilaiset opiskelutoverini tunnen. Tiedossa on varmasti paljon uuden opettelua, mutta onneksi saan tehdä sitä loistavassa porukassa, jossa tiedän apua olevan saatavilla kun sellaista tarvitsee. Toivon myös, että voisin itse tuoda jotain uutta ja kaivattua mukaan toimintaan etenkin kun täysin vastaavanlaista toimihenkilöä ei Uniforstilla ole aiemmin ollut.

Mielestäni hienointa uudessa tehtävässäni on päästä myymään ja markkinoimaan jotain sellaista, josta tiedän voivani olla ylpeä. Ja olen aina yhtä ylpeä, kun yhä uudestaan hämmästyn, miten loistavia osaajia meistä metsäylioppilaista löytyykään! Aluksi oli vain pienen porukan ajatus siitä, kuinka hienoa olisi, jos työnantajat metsäalalla löytäisivät tämän metsäylioppilaiden osaamisen paremmin. Muutamassa vuodessa tuo pieni ajatus paisui niin, että nykyisin Uniforstin kautta työllistyy jatkuvasti metsäylioppilaita aina lyhyistä messukeikoista pidempiaikaisiin asiantuntijatehtäviin.

Kun muutama vuosi takaperin saavuin Viikkiin opiskelemaan metsätieteitä, en tiennyt kuinka paljon tulisin saamaan tästä ajasta irti, enkä tiedä vieläkään. Odotukset on kuitenkin ylitetty jo moneen kertaan. Uskon että Uniforst ylittää ne jälleen!

 

Tulevia haasteita odottaen,

Hiljahenna Tomminen

Kuva: Aleksi Rantanen


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder