“Työkokemus hyvällä imagolla varustetusta suomalaisesta sijoitusalan konsernista on suuri plussa.”

Näin kuvailee metsäylioppilas Juho kokemustaan United Bankersilla. Uniforstin kautta joulukuussa UB:lle napattu metsätieteilijä yllättyi, miten hyvin opinnot ja harrastukset liittyivät työhön.

Kerrohan itsestäsi!

Hei, olen Juho Kotilainen, opiskelen metsien ekologiaa ja käyttöä, tarkemmin riistatieteitä. Intohimoni on hyödyntää luonnon antimia mahdollisimman monipuolisesti metsästäen, kalastaen ja keräillen.

Miten päädyit työtehtävään? 

Näin Uniforstin työilmoituksen ja uteliaisuuteni heräsi heti, sillä sijoitusalan konsernille ei ensimmäiseksi odottaisi haettavan metsästysasioita tuntevaa henkilöä. Uteliaisuus vaihtui kiinnostukseksi luettuani tarkemmin tehtävänkuvauksen. UB:kin vaikutti kiehtovalta firmalta. Hain, sain paikan ja työnimikkeeksi määritettiin riista-asiantuntija.

Kuvaile työtehtävääsi lyhyesti

Työ alkoi joulukuun alussa ja työsopimus kirjattiin loppumaan maaliskuussa. Ilmoitin halukkuuteni työsuhteen jatkolle ja päättävä porras näytti muitta mutkitta vihreää valoa. Työsuhdetta jatkettiin vielä parilla kuukaudella. Itse työpäivä alkaa oikeastaan sähköpostittelulla. Metsästysvuokrasopimuksen teon monet eri vaiheet työllistävät tasaiseen tahtiin loppupäivän.

Mitä haasteita työ tarjosi?

Työssä voi olla jopa kymmenkunta sopimusta teon alla samanaikaisesti – ja eri vaiheissa. Sopimusten välillä joutuu pomppimaan paljon kun seurat vastailevat eri tahtiin sähköpostiin tai soittopyyntöihin. Tehokas toiminta vaatii riittäviä muistiinpanoja ja kykyä pitää useita ”projekteja” samanaikaisesti käynnissä.

Sopimuskuvioita selvittäessä joutuu usein tutkimaan ja selvittämään tarkkoja kiinteistörajoja mm. kauppakirjoista ja olemaan myös puhelimitse yhteydessä metsästysseuroihin, jotta rajat ja sopimusten yksityiskohdat tulevat varmasti oikein. Melkein jokainen sopimus on oma erityistapauksensa, jossa on jokin selvitystyötä vaativa asia.

Eniten olen varmasti kehittynyt työskentelytekniikassani. Lyhyen ytimekkäät, mutta riittävän tarkat muistiinpanot sekä sopimusten välinen asioiden järkevä ryhmittely sekä rytmittäminen ovat mahdollistaneet selkeän petrauksen työtehoon.

Liittyykö työ jotenkin opiskelualaasi tai harrastuksiisi?

Liittyy molempiin vahvasti.

Oletko mahdollisesti saanut pysyvän työpaikan/kesätyön yrityksessä?

Työsuhdettani olisi mahdollisesti jatkettu, mutta opiskelujeni loputtua halusin siirtyä osa-aikatöistä kokopäiväisiin.

Suosittelisitko United Bankersia / Uniforstia nuorelle opiskelijalle?

UB:ssä tekemäni pesti sopii erityisen hyvin opiskelijalle, jonka alkuvaiheen kiireet ovat jääneet jo taakse ja viikkojärjestyksestä on järjesteltävissä 1–2 päivää töille, joten ehdottomasti kyllä.

Työkokemus hyvällä imagolla varustetusta suomalaisesta sijoitusalan konsernista on suuri plussa lähes kenen tahansa ansioluettelossa.

Mitä kaikkea United Bankers / Uniforst on sinulle tarjonnut?

Mielekkään ja mukaansatempaavan työympäristön, jossa on hyvä tekemisen meininki.

 

United Bankers on vuonna 1986 perustettu sijoitustuotteita ja -palveluita tarjoava yritys.

 

Teksti: Juho Kotilainen & Juhana Simula

Kuva: Juho Kotilainen


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder