Hei! Olen Anna, ja kesän päätyttyä pääsen viimein eroon fuksin tittelistä.

Tykkään tehdä töitä ja opin parhaiten käytännön kautta. Siksi kiinnostuin Uniforstista heti tuoreena metsäylioppilaana siitä ensi kerran kuultuani. Osuuskunnan idea sillasta yliopiston ja työelämän välillä on loistava, ja vielä parempaa on se, miten hyvin idea toteutuu myös käytännössä!

Pääsin kevättalvella ensi kerran hommiin Uniforstin kautta. Tuolloin Fingrid etsi kahta forstia kyselytutkimuksen pariin yhtiön kasvustonkäsittelyurakoitsijoille. Noin kuukauden rupeamasta jäi käteen arvokasta työkokemusta, hyvä fiilis ja käytännön kokemuksia, joita voi soveltaa koulussa opittuun.

Myöhemmin keväällä UPM etsi Uniforstin kautta maa-alueanalyysien tekijää. Olinkin heti into piukeana hakemassa uutta työpaikkaa. Pian istuinkin parin kuukauden ajan kahtena arkipäivänä viikossa toimistossa tekemässä mielenkiintoisia GIS-hommia.

UPM:llä pääsin käytännössä kokeilemaan maanmittausalan opinahjossa oppimiani asioita, ja sain todellista lisäpontta GIS-kurssien suorittamiseen. Ymmärsin, miten hyviä hommia osaajille on oikeasti tarjolla.

Uniforstin kautta saamani työpaikat tekivät fuksikeväästäni erityisen. Osuuskunta myös teki koko työprosessin helpoksi. Rekrytointi ja paperihommat tapahtuivat jouhevasti, ja töiden alettua sain keskittyä työntekoon luottavaisena.

Toiveeni olisi oman alan kesätyöpaikka ensi vuonna. Jos toive toteutuu, osa kiitoksesta kuuluu Uniforstille.

 

Annan terveiset Hyytiälästä

 

Teksti: Anna Isotalo ja Juhana Simula

Kuva: Anna Isotalo


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder